Kapcsolódó Kirándulás (KAPCS-KI)

 "Az erdő a határtalan kedvesség és jóakarat sajátos szervezete, amely semmit sem igényel a létezéséhez, de védelmet ad minden lény számára." (Buddha)

A vezetett kirándulások/túrák során társakra lel az ember, a játékos feladatok elősegítik az ember-ember közti kapcsolat erősítését, harmonizálását, de az önmagunkkal való kapcsolat megtalálását, és a befelé fordulást is, miközben a rövid vezetett relaxációban és meditációban összekapcsolódunk a természettel is. A fák nagyon nagy segítséget jelentenek mindebben. Kicsit misztikusan hangzik? Az is. :)  Nem könnyű elmesélni az élményt, jobb átélni. A Kapcs-Ki foglalkozások kb. két órát vesznek igénybe, délelőtt 10:00-tól délig tartanak, autóval vagy tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyről indulnak, és ugyanoda érkeznek vissza.

Természetesen a program időjárásfüggő, vihar, vagy heves esőzés esetén nem kerül megrendezésre. Hány éves kortól ajánlott? Ez mindig egyénfüggő, hiszen vannak gyerekek, akik már egészen pici korban is sokat és könnyen tudnak gyalogolni, míg másoknak a nagyon rövid távok is megerőltetőek, ugyanígy nehéz megmondani, hogy kinek mikortól ajánlott a relaxáció és a meditáció? Általánosságban elmondható, hogy a könnyebb kirándulások 6-8 éves kortól, a nehezebben 10 éves kor fölött ajánlottak. A foglalkozások meghirdetésekor mindig feltüntetem a túra nehézségét (hossz és szintemelkedés), illetve kiemelem, hogy elsősorban felnőttek, vagy kisgyermekes családok részére szól-e? A 14 év alatti gyerekek kérem, hogy mindig felnőtt kísérővel vegyenek részt a kiránduláson.

Hány éves korig ajánlott? Felső korhatár nincs. Mindenki ismeri saját egészségi állapotát, aktuális teljesítőképességét, állóképességét és kérdezzen bátran e-mailben a túra előtt, hogyha bizonytalan benne, hogy megfelelő-e a számára? A kiránduláshoz zárt túracipő, réteges öltözet (ha meleg van le lehessen venni a felső réteget, ha hideg van, fel lehessen venni plusz egy réteget), hátizsákban víz és rágcsálnivaló, esetleg egy esőkabát szükséges, a leüléshez egy darab polifoam. A másfél órás foglalkozás díja adomány alapú.

Kutyák jöhetnek-e? Lesznek kimondottan a négylábú társainkkal meghirdetett (úgynevezett "hatlábú") túrák, ezekre nagy szeretettel várjuk őket. Három fontos szabályt azonban be kell tartani: csak pórázon sétálhatnak az erdőben, csak jól szocializált (nem ijedős, nem ugatós, nem agresszív) négylábúak csatlakozhatnak a csapathoz, és tudniuk kell nyugodtan, fegyelmezetten feküdni vagy ülni a gazdájuk mellett a meditáció és a relaxáció alatt. A túrák meghirdetésekor feltüntetem, hogy "kétlábúaknak", vagy "hatlábúaknak" meghirdetett foglalkozás várható? A kétlábú túrákra kérem, hogy kutya nélkül érkezzen mindenki, hogy azok is nyugodtan résztvehessenek rajta, akik nem tudják elengedni magukat kutyák közelében. A "hatlábúaknak" szóló túrákra nagy szeretettel várom a kutyatárssal éppen nem rendelkező, ámde kutyaszerető kirándulótársakat is.

Mindenkit szeretettel várok egy kellemes Kapcsolódó Kiránduláson!